Jazz

Jazzdans, ook wel jazzballet genoemd, is gebaseerd op de klassieke danstechniek maar wordt daarnaast gekenmerkt door invloeden uit andere stijlen. Het is een vrijere dansstijl die weer op te delen is in verschillende stromingen binnen de jazz, zoals lyrical-jazz, modern-jazz en musical-jazz. De dansstijl kenmerkt zich door coördinatie, kracht in bijvoorbeeld grote sprongen en expressiviteit.

Bij Balletschool La Danse verwerken de docenten invloeden uit verschillende vormen van jazzdans in de lessen en verschilt het karakter van de jazzles daarnaast ook per docent. Er worden jazzlessen gegeven voor leerlingen vanaf 8 jaar.

Voor kinderen in groep 4 t/m 7 bij de afdelingen Groningen en Warffum geldt dat ze dit seizoen op dezelfde dag een les jazz en een les klassiek kunnen volgen. 

Bij Balletschool La Danse wordt naast jazz ook modernjazz gegeven. Zoals de naam al aangeeft, is deze dansstijl een combinatie van jazz en modern, waar de belangrijkste eigenschappen van beide stijlen samen komen.

Kleding

Voor de jazzlessen wordt een kledingvoorschrift gehanteerd: strakke zwarte danskleding en eventueel jazzschoenen. Kleding is aan te schaffen via de shop.